SPORT- EN BEWEEGADVIEZEN IN TIJDEN VAN HET CORONAVIRUS

Door voldoende bewegen blijf je gezond, fit en vrolijk. Ook wordt de kans kleiner op een hoge bloeddruk, hart-en vaatzieken, longklachten, depressie, suikerziekte en vele andere chronische ziekten. Echter, in deze tijden van het corona-virus komt bewegen en sporten onder druk te staan.

Samen met het Amsterdam Universitair Medisch Centrum, de Vereniging voor Sportgeneeskunde en het NOC*NSF heeft de KNVB een richtlijn opgesteld met sport- en beweegadviezen in tijden van het corona-virus. Het doel van deze richtlijn is het geven van voorlichting over sporten en bewegen als je:

  • geen klachten hebt;
  • wel klachten hebt van neusverkoudheid / hoesten / keelpijn / benauwdheid en / of koorts; en
  • als je ziek bent geweest.

Op deze manier zorg je, ook met het corona-virus in ons midden, toch voor genoeg beweging en kun je op een veilige manier sporten.


BEWEGEN IN TIJDEN VAN CORONA
Bekijk hier de infographic.

 

ALLE trainingen/wedstrijden stilgelegd tot en met 31 maart.

I.v.m. de Coronacrisis heeft het bestuur van EZC ’84 besloten om gehoor te geven aan de oproep van o.a. het kabinet/KNVB
Dit betekent in het kort dat tot nader order ALLE TRAININGEN/WEDSTRIJDEN worden afgelast tot en met 31 maart. Ook de KANTINE blijft tot nader order gesloten.
Mochten er tussentijds wijzigingen komen in het besluit van EZC '84 / KNVB / OVERHEID dan zullen we dit met u communiceren


STATEMENT KNVB:


Al het voetbal in Nederland wordt tot en met 31 maart afgelast. Dat betekent dat alle wedstrijden in het betaald en het amateurvoetbal tot nader orde worden uitgesteld. Dat geldt ook voor de interlands van Oranje tegen de Verenigde Staten en Spanje en de interlands van diverse jeugdteams. Eerder zette de UEFA al een streep door de EK-kwalificatietoernooien van mannen en vrouwen O17 en O19.

Het stilleggen van het Nederlandse voetbal komt voort uit de maatregelen van het kabinet om alle evenementen met meer dan honderd personen in heel Nederland af te gelasten.

Eric Gudde, directeur betaald voetbal KNVB: “We hebben steeds op nadrukkelijk verzoek van de overheid hun beleid gevolgd en dat is op dit moment niet anders. Uiteraard staat veiligheid en gezondheid bij alle betrokkenen bovenaan. Deze maatregelen brengen voor de voetbalwereld echter ook grote organisatorische, sportieve en financiële uitdagingen met zich mee. In de toekomst zal de voetbalsector een beroep moeten doen op de hulp van de overheid en autoriteiten om de organisatorische kwesties, maatschappelijke effecten en economische uitdagingen voor de gehele sector te kunnen ondervangen. We gaan te zijner tijd hier met alle partijen graag het gesprek over aan.”

Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie

De komende dagen wordt in kaart gebracht wanneer de uitgestelde speelrondes kunnen worden ingehaald.

Zolang er ruimte in het competitieprogramma is om wedstrijden uit te stellen, houdt de KNVB vast aan het spelen van de wedstrijden met publiek. Pas in het laatste stadium van de competitie, als er echt niet meer geschoven kan worden, dan komt het noodmiddel van spelen zonder publiek in beeld.

Amateurvoetbal

Alle wedstrijden van veld- en zaalvoetbalverenigingen gaan tot en met 31 maart niet door. Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal KNVB: “Wij adviseren alle amateurverenigingen om ook geen trainingen, oefenwedstrijden of andere grote bijeenkomsten te organiseren. We hopen op begrip voor dit lastige besluit en de medewerking van alle clubs om gezamenlijk de competities tot een goed einde te brengen. De komende periode gaan we nadenken over een goede oplossing voor ons amateurvoetbal.”

Finaledag autoschadebedrijf de Wilde bedrijventoernooi week verplaatst

De organisatie van het Autoschadebedrijf de Wilde bedrijventoernooi heeft besloten om de finaledag van het gelijknamige evenement een week te verplaatsen. Hierdoor zal deze plaatsvinden op Zaterdag 11 Juli 2020.

De overige dagen blijven zoals het stond gepland op Dinsdag 23 juni, Donderdag 25 juni, Dinsdag 30 juni , Donderdag 2 juli. Alleen de FINALE DAG wordt een week later gespeeld, en wel op ZATERDAG 11 JULI.

We hopen jullie zo voldoende te hebben geïnformeerd.

Schoonmaakbedrijf van der Haar schenkt Schrobmachine aan EZC '84

Vandaag kreeg Jan Oonk uit handen van Remon van der Haar van schoonmaakbedrijf van der Haar een schrobmachine overhandigd in het bijzijn van bestuurslid Berry van Welsum.

Jan, die naast de kantinewerkzaamheden ook de schoonmaak van de kleedkamers op zich neemt, liep met de vraag of er een mogelijkheid was om een schrobmachine aan te schaffen om de kleedkamers grondig te reinigen.

EZC '84 vr1 heeft uw steun nodig


As zaterdag 29 Februari spelen de dames van EZC 84 een belangrijke uitwedstrijd in Heerde tegen SEH vr 1. SEH vr 1 staat momenteel op een virtuele 2 e plaats met 2 wedstrijden meer gespeeld als SVO VVZ vr2, mocht VVO VVZ deze 2 wedstrijd winnend afsluiten dan bezetten zij de 2 e plaats met 2 punten minder dan EZC 84 vr1.
As zaterdag beloofd dus een mooi affiche te worden waarbij de Eper dames uw steun goed kunnen gebruiken. De thuiswedstrijd werd eerder met 4-0 gewonnen, waarbij SEH het eerste gedeelte iets meer bal bezit had. Echter geen grote kansen kon creëren. De doelpunten werden toen door Joyce Malenstein 2x, Joyce Spijker en Monica Kolk gescoord.

EZC '84-1 deelt punten tijdens teamuitje

Ivm met het (carnavals) weekend werd er door EZ '84-1 niet gespeeld in de competitie. Reden voor staf en spelers van het eerste elftal om onderling de strijd aan te gaan.
Dit gebeurde bij Airsoft Veluwe in Hulshorst, waar de teamleden elkaar eens onder vuur namen. De hevige strijd werd uiteindelijk beslecht met een 1-1 stand.
Na afloop van alle inspanningen werd de dag afgesloten met een lekkere maaltijd bij 't Wapen in Epe.

Fotoverslag : https://photos.app.goo.gl/1qVtJqkMdAmHZnXM9

Mark van Petersen keert terug bij jeugdliefde EZC '84

Mark van Petersen samen met Henk van der Haar (TC)Vanavond heeft Mark van Petersen kenbaar gemaakt dat hij volgend seizoen het geel/blauw van EZC '84 zal dragen.

Van Petersen speelde in de jeugd bij EZC '84 waar zijn kwaliteiten opvielen en hij werd opgepikt door de jeugdopleiding van AGOVV/Vitesse. Daar verbleef hij maar liefst 4 seizoenen om vanaf 2012 voor S.v. Epe uit te komen.
In 2016 verkaste van Petersen naar 1e klasser WHC uit Wezep, waarmee hij zelfs nog een jaar in de hoofdklasse uitkwam.

Door blessureleed kon hij niet meer aan de verwachtingen voldoen bij WHC en wist van Petersen dat het tijd was om terug te keren naar zijn jeugdliefde EZC '84. "Ik draag EZC '84 nog altijd een warm hart toe en hoop volgend seizoen met veel plezier weer lekker te kunnen voetballen en iets te kunnen betekenen binnen de selectie. En niet geheel onbelangrijk speelt er ook enig sentiment mee. Mijn vader was een ras-EZC-er" 
Van Petersen is van 1994 en speelt als aanvallende middenvelder / Links buiten. EZC '84 is zeer verheugd met de terugkeer van Mark.

Van Petersen zal de komende tijd werken aan zijn herstel.

EZC '84 neemt maatregelen tegen eikenprocessierups

Afgelopen jaar heeft EZC '84 veel overlast gekend door de eikenprocessierups. 
Door de zachte winter wordt er komende zomer weer enige overlast verwacht. Om ook preventief zoveel mogelijk te doen tegen de overlast zullen er de komende week een flink aantal (mezen)nestkasten worden opgehangen in de bomen op en rond het sportpark. 
De nestkasten worden geleverd door Zorgboerderij Oene van de Passerel.
Zo proberen we op een natuurlijke manier de overlast te beperken.

Chris Koldenhof (JO11-1) verkoopt meeste worsten

Vandaag werden de laatste sets rookworsten uitgeleverd aan de verkopende leden van EZC '84. Dit jaar werd er voor het eerst  gewerkt met intekenlijsten. 
Het was Chris Koldenhof uit de JO11-1 die (met een beetje hulp), de meeste worsten verkocht. Maar liefst 14 sets wist hij te slijten.
Als dank voor deze mooie prestatie ontving Chris vandaag een voetbal van zijn favoriete club, Ajax. Alle verkopende leden bedankt voor jullie inzet en Chris gefeliciteerd met je mooie bal.

Pagina 1 van 22


 

Wedstrijdverslag

Nieuws


 


 

 

 

© EZC '84. All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! template by L.THEME | Documentation