EZC ’84 wijzigt koers Jeugdbeleid radicaal

Afdrukken

EZC ’84 staat aan de vooravond van grote veranderingen binnen de jeugdopleiding van haar vereniging. De afgelopen weken is er druk gewerkt aan hervorming van de totale jeugdafdeling. Dit heeft geresulteerd in een solide bezetting van de jeugdcommissie. Vanuit de JC zijn diverse mensen benaderd om cruciale functies binnen de jeugdopleiding in te gaan vullen.

Daarbij is gekeken welke mensen de jeugdopleiding naar een hoger niveau kunnen tillen. De JC heeft daarvoor 2 Coördinatoren en een hoofd jeugdopleiding benoemt. De Jeugdcoördinatoren zijn Adrie Kerkdijk & Bennie van Doorm. Daarnaast is Hans van ’t Veer toegevoegd aan dit tweetal als hoofd-jeugdopleiding. Dit drietal heeft een enorme staat van dienst. Zowel binnen EZC ’84 als in de (regionale) voetbalwereld.

Hans van ’t Veer was sinds 1986 o.a. 4 jaar hoofdtrainer van EZC ’84 en was onder andere actief als trainer bij SC Rouveen, vv Emst, vv Hulshorst, KHC Kampen. VVO Velp en SEH.

Ook Bennie van Doorm heeft ruime ervaring. Zo speelde hij zo’n 10 jaar in de hoofdmacht van EZC ’84. In de eerste jaren onder van ’t Veer. Naast zijn actieve voetbalcarrière kon hij de afgelopen jaren de verrichtingen van zijn zoon, betaalt voetbal speler en ex-EZC-er Sven van Doorm (Vitesse) van dichtbij volgen en kreeg daardoor een uitgebreide kijk in de keuken van een profclub en de begeleiding van jeugdspelers.

Adrie Kerkdijk is ook al jaren actief als trainer. Zo was hij onder andere hoofdtrainer van S.V. Wissel en EZC ’84. Ook geeft Kerkdijk al jaren vol overgave en passie trainingen aan diverse jeugdelftallen van EZC ’84.

Met de aanstelling van deze 3 mannen zal EZC ’84 de komende jaren het jeugdvoetbal naar een hoger niveau kunnen tillen. Zij gaan als team het technische beleid van de jeugdelftallen waarborgen en zullen dit o.a. doen door persoonlijke begeleiding van spelers en trainers.

De komende maanden zullen de mannen, daar waar nodig, zich verder verdiepen in de jeugdspelers van EZC ’84 en zullen er diverse gesprekken gaan plaatsvinden met beoogde trainers voor het nieuwe seizoen. Dit zal een goede mix worden van ervaren trainers en nieuw (club) talent.

Vanaf volgend seizoen zal dit 3-tal, verantwoordelijk voor het technisch jeugdbeleid, worden uitgebreid met 5-tal jeugdcoördinatoren. De jeugdcoördinatoren gaan de randzaken van de elftallen begeleiden, bewaken en verbeteren.
Daarmee heeft EZC ’84 zich verzekerd van een fantastische basis vanwaar de jeugdspelers zich persoonlijk en als team volledig kunnen gaan ontwikkelen en EZC ’84 klaar is voor de toekomst.