Een terugblik op de eerste seizoenhelft

Afdrukken

In de winterperiode is het altijd een goed moment om terug te blikken op de 1e seizoenshelft. Helaas hebben we door Corona niet alle wedstrijden kunnen spelen. 

De beker begonnen we met 2 nederlagen tegen ploegen uit de 3e klasse met ambitie. De laatste wedstrijd was tegen Wijthmen. Een tegenstander die op hetzelfde niveau speelt als ons team. De eerst echte graadmeter die in een 2-2 gelijkspel eindigde. Dat gaf een goed gevoel voor de start van de competitie.

Helaas was er sprake van een valse start in de competitie. Uit in Ermelo werd kansloos verloren van titelkandidaat EFC. Een 9-1 verlies. Jordi wist de tegentreffer te maken

De volgende wedstrijd was wederom tegen een ploeg met ambities. Harskamp had zich flink versterkt en kwam al snel op een 0-2 voorsprong. Met enig fortuin kwamen we terug in de wedstrijd door een doelpunt van Jordi. Direct naar rust scoorde Harskamp de 1-3 en kreeg een grote kans op de 1-4. Die werd gemist en dat was het signaal om alles of niks te spelen. Door doelpunten van de gebroeders Krijgsman werd het 3-3. Daarna kon het beide kanten op maar bleef het bij de 3-3.

Toen de uitwedstrijd tegen de buren van VEVO. Onze 1e helft was prima en via een doelpunt van Mark en Sem stonden we met 0-2 voor. Er leek niet veel aan de hand. Maar in 6 minuten draaide VEVO de wedstrijd om en kwam voor met 3-2. Gelukkig wist Mark via een geweldige vrije trap er weer 3-3 van te maken.

De thuiswedstrijd tegen Barneveld moest de eerste overwinning op gaan leveren. Dat wisten we ook voor elkaar te krijgen. Goed voetbal en mooie aanvallen leverende doelpunten van Mark (2x), Sem, Stephan en Damian op waarmee we een 5-0 overwinning binnen wisten te halen. Een mooie opsteker richting de derby tegen Heerde.

Na een week goed trainen gingen we de strijd aan met de gedoodverfde kampioen van onze klasse. Natuurlijk was Heerde beter maar we wisten ze het goed moeilijk te maken. Einduitslag 2-0.

De uitwedstrijd tegen Veluwse Boys was er een om snel te vergeten. Een druilerige middag waarin we collectief faalden. We verloren kansloos met 5-0.

De volgende wedstrijd was thuis tegen Vierhouten. Een tegenstander die op de ranglijst bij ons in de buurt staat. Vooral dankzij goed verdedigend werk kregen de gasten weinig tot geen kansen. Wij wisten wel te scoren waardoor we de wedstrijd wisten te winnen. Doelpuntenmakers:  Patrick, Mark en Damian.

De uitwedstrijd tegen SDS bleek de laatste van de 1e seizoenshelft. We begonnen goed aan de wedstrijd maar na de tegengoal werd het snel minder. De 2-0 achterstand was dan ook niet verrassend. Na de rust was het spel wel beter maar scoorde SDS de 3-0. De 3-1 van Patrick kwam te laat om nog een punt mee te nemen.
Zo kwam er na 8 competitie wedstrijden een einde aan de 1e seizoenshelft. Corona gooide (weer) roet in het eten. Met 8 punten zijn we op de 9e plek beland.

Op moment dat dit geschreven wordt is nog niet bekend wanneer we weer mogen trainen. Het is dan ook onzeker wanneer de competitie zal worden hervat.

Zodra we weer mogen zullen we de trainingen gaan hervatten. We gaan dan ook, in overleg met de trainers van de JO19-1, de jeugdige talenten laten meetrainen met het 1e elftal. Want er is voldoende talent binnen de club en we gaan met elkaar aan de slag om de overstap naar de senioren makkelijker te laten verlopen. 

Als we daar samen in slagen gaan we een goede toekomst tegemoet als EZC’84.