EZC '84 JO15 verliest geflatteerd van s.v. Epe

De jongens van EZC ’84 JO15-1 hadden de wens uitgesproken om te oefenen tegen hun leeftijdsgenoten van Epe. Donderdagavond stond deze oefenwedstrijd tegen Epe 14-1 op het programma.

Vooraf gaande aan de wedstrijd genoten alle teamleden van een heerlijk buffet op het terras van EZC ’84. Na deze maaltijd werd de teambespreking gehouden en maakte de jongens zich klaar voor de clash met Epe.

Epe 14-1, uitkomende in de hoofdklasse, was op papier natuurlijk een behoorlijke stap voor de mannen, maar niets is onmogelijk in het voetbal.
De mannen van EZC ’84 wisten prima stand te houden tegen de op papier sterke tegenstander. Bij vlagen waren zij zelfs de bovenliggende partij en kwam het krachtsverschil totaal niet tot uiting.
Op het veld zag je wel dat de jongens van Epe beter omgingen met de omschakelmomenten en er al veel automatisme in het spel zat. Ook was de handelingssnelheid van de hoofdklasser hoger. Maar dat is natuurlijk niet raar. Je speelt niet voor niets Hoofdklasse.

In de 12e minuut van de wedstrijd wist Epe met een snelle aanval de 0-1 op het bord te zetten. Het was duidelijk dat EZC ’84 een topprestatie moest leveren om deze tegenstander verder van het lijf te houden.

Na een pep-talk in de rust gingen de mannen in de 2e helft er weer vol tegenaan. Tot de 60 minuut kon EZC ’84 prima meekomen en kreeg het een aantal kleine kansen, die helaas niet werden benut.
Als je zelf niet scoort, dan doet de tegenstander dat wel en in 62 minuut kwam Epe op een 0-2 voorsprong die ze vierde alsof ze kampioen waren geworden.

EZC ’84 rechte de rug en wist 1 minuut later de aansluitingstreffer te maken. S. Weenk scoorde de 1-2.
Helaas eiste de zware inspanningen hun tol en kwam Epe in de 62 minuut op een 1-3 voorsprong. Voor de Jongens van EZC ’84 was de pijp leeg en Epe wist dit slim uit te buiten en vergrote de voorsprong uiteindelijk op 1-4 en 1-5.
Ondanks de geflatteerde uitslag heeft EZC ’84 JO15-1 laten zien dat prima weerstand kunnen bieden. En na de overwinning op OWIOS (1e klasser) konden ze het donderdagavond deze 6e divisionist flink lastig maken.

A.s. zaterdag spelen de jongens hun laatste wedstrijd in de Regiocup tegen Nunspeet. Na 2 overwinningen gaan de jongens hier ongeslagen aan kop.

Fotoverslag : https://photos.app.goo.gl/qceiZ2wKx1NESeCu7

EZC JO-19 speelt verdienstelijk gelijk tegen OWIOS JO-19

Na de overwinning van vorige week is er door de jongens keihard getraind om ook tegen OWIOS een goed resultaat neer te zetten.
De contouren van het nieuwe team krijgen vorm en er is duidelijk te merken dat er stappen zijn gemaakt.

Daarnaast is bekend geworden dat EZC JO-19 aankomend seizoen in de eerste klasse zal acteren. In dit opzicht was het helemaal een mooi moment om tegen eersteklasser OWIOS te oefenen

De wedstrijd tegen OWIOS was een felle strijd met bij vlagen goed en verzorgd voetbal. De oefenwedstrijd werd gebruikt om jongens op andere posities te testen en spelopvattingen in te slijten.
De wedstrijd ging op en neer, waar OWIOS de eerste helft de beste kansen kreeg. De ruststand was 0-0 en dat was optisch ook een juiste weerspiegeling van de verhoudingen.

De tweede helft zette EZC meer aan en gooide OWIOS het meer op een fysieke strijd. Uiteindelijk kreeg EZC door goed doorjagen van Sem een penalty en maakte Mehmet deze beheerst af.
Na de 1-0 voorsprong zag je dat de vermoeidheid toenam bij EZC en drukte OWIOS het laatste kwartier aan om de gelijkmaker te realiseren.

Na enkele kansen en plaagstoten vanuit EZC, was het een moment van onoplettendheid die ervoor zorgde dat OWIOS op een (terechte) 1-1 kon komen.
Dit was ook de eindstand.

Al met al een nuttige oefenwedstrijd, waarin te zien was dat J0-19 op 1e klasse niveau kan acteren.

EZC '84 JO15-1 wint overtuigend van Owios JO 15-1

Vanavond stond er een oefenwedstrijd op het programma voor de JO15-1. Tegenstander van vanavond was de JO15-1 van Owios. Op papier een goede tegenstander welke uitkomt in de 1e Klasse.

Vanaf de eerste minuut had de JO15-1 de wedstrijd volledig onder controle. Met snelle aanvallen en veel strakke passes werd de tegenstander danig op de proef gesteld. Helaas stond er een hele goede keeper in de goal van Owios die zijn team constant op de been hield. Ondanks het hele sterke spel van de JO15-1, waarbij prima de afspraken en posities werden nakomen en ingevuld, wisten de mannen, tot ergernis van het team zelf en staf, niet te scoren.

Pas in de tweede helft werd eindelijk het goede spel beloond en was het Yama Same, die op snelheid voorbij de verdediging kwam en de bal achter de keeper van Owios kon schieten. Heel lang kon er niet genoten worden van de voorsprong, want 1 minuut later lag de bal achter de gelegenheidskeeper Evert-Jan ter Avest van de JO15-1.

Gelukkig herpakte EZC '84 zich snel en werd Owios weer regelmatig het bos ingestuurd door de snelle en flitsende aanvallen. Na wederom diverse kansen, waarbij de keeper steeds in de weg stond of net de scherpte ontbrak om het af te maken, was het in de 44 minuut weer raak voor EZC '84. Ditmaal wist Y. van Rijssen de voorsprong op het bord te zetten en de 1-2 binnen te schieten.

In de 50 minuut wist Sem Weenk met een geweldig mooie pass Daan van 't veer vrij voor de goal te zetten en Daan ronde het prima af en zette de 1-3 op het bord. De achterhoede van Owios had  lastig met de snelle buitenspeler en backs van EZC '84 die regelmatig er over heen kwamen. In de 59 minuut werd Sem Weenk gevloerd in het penaltygebied en de daarop volgende penalty werd feilloos binnengeschoten. Stand 1-4.

In de 68 minuut was het wederom Yama Same die de achterhoede te snel af was en de bal langs de keeper van Owios schoot en de stand op 1-5 bracht. Even leek het er op dat de wedstrijd gespeeld was, maar in de slotminuut werd een aanval van EZC '84 afgeslagen door de verdediging van Owios. De bal kwam buiten de 16-meter bij Sem Weenk die deze prima controleerde en vol uithaalde en de eindstand op het scorebord liet aantekenen: 1-6 voor EZC '84.

Al met al een prima resultaat, waarbij het getoonde spel een zeer goed gevoel achterliet bij spelers en staf. A.s. zaterdag speelt de JO15-1 de 2e wedstrijd in de Regiocup.

Matig spelend JO15-1 wint eerste wedstrijd Regiocup

Nadat vorige week de wedstrijd tegen Emst in de regiocup niet door kon gaan, mocht de JO15 vandaag aantreden tegen Hatto Heim in Hattem.

Het eerste kwartier van de wedstrijd begon van beide kanten zeer aftastend en mat. JO15 liet bij vlagen zien dat ze prima kunnen voetballen, maar verzuimde dit om te zetten in een voorsprong. Het was uiteindelijk in de 14" minuut toen de bal op een hand van de tegenstander belande en de scheidsrechter een penalty toekende voor EZC '84. Deze werd prima ingeschoten door Lars Veldwijk. Daarna had EZC '84 slechts 6 minuten nodig om de tweede treffer op het score bord te zetten. Dit maal was het Sem Weenk die de bal achter de keeper schoot.

De enorme warmte en de fysieke gesteldheid van de spelers van EZC '84 zorgde er voor dat EZC niet het krachtverschil kon omzetten in doelpunten. Ook het 5-3-2 systeem kwam niet geheel uit de verf en werd er te snel gekozen voor de lange bal, waardoor er veel meters moesten worden gemaakt op het toch al hete kunstgras van Hatto Heim.

Na rust was het betere van het spel totaal verdwenen en liet EZC '84 het spel aan Hatto Heim. Deze maakte er gretig gebruik van, maar met wat kunst en vlieg werk achterin en een geweldige redding van Keeper Sven Koesveld hielden de mannen de nul.

Het was uiteindelijk in de 63 minuut opnieuw Sem Weenk die de eindstand op 0-3 bepaalde. Ondanks het zeer matige spel gingen de punten wel  mee naar Epe.
A.s. dinsdag spelen de mannen een oefenwedstrijd in Oldenbroek tegen Owios JO15-1.

EZC JO15 start voorbereiding nieuwe seizoen met overwinning op SEH.

De JO15 van EZC heeft donderdag een 12-0 zege geboekt op de leeftijdsgenoten van SEH. Deze wedstrijd werd gespeeld met 4 nieuwe spelers. Evertjan (Wissel), Yaro, Steijn (Epe) en Dennie (Emst) speelden voor het eerst mee. Deze wedstrijd is de start van een reeks wedstrijden die het JO15 elftal speelt de komende weken. Naast de regio cup worden er door de weeks oefenwedstrijden gespeeld.

Om 19 uur werd er afgetrapt tussen beide teams. EZC bleek vanaf minuut 1 de betere ploeg. Al binnen 20 minuten stond er een 5-0 stand op het score bord. Er werd nog 2 maal gescoord en zo gingen de teams rusten met een 7-0 stand. Na de rust was het spelbeeld niet veel anders. SEH had wel enkele kansen maar EZC wist nog meerdere malen te scoren. Uiteindelijk liepen de geel-blauwen uit op een 12-0 eindstand.

Een goede overwinning voor het JO15 elftal. Een wedstrijd die vooral in het teken stond om weer lekker een wedstrijd te spelen en een wedstrijd waar de nieuwe jongens mee mochten doen.

Zaterdag speelt het elftal voor de regio cup en dinsdag zal er gespeeld worden tegen OWIOS JO15-1.

JO19 start voorbereidingen seizoen 21/22 met zege op SEH

EZC JO-19 heeft de hele lockdown doorgetraind, maar helaas door de maatregelen geen competitie of regiocup kunnen spelen.
De technische staf en technische jeugdcommissie heeft er alles aan gedaan om een aantal oefenwedstrijden te regelen en dat is gelukt.
Daarnaast zijn er enkele nieuwe spelers toegevoegd aan de selectie van JO-19 voor het seizoen 2021/2022.

Gisterenavond was het dan eindelijk zover.
Nadat er al met een schuin oog begonnen was aan de voorbereiding van 2021/2022, mocht er afgetrapt worden tegen de leeftijdsgenoten van SEH.
De JO-19 trad aan met de nieuwe selectie en stonden te trappelen om hun kunsten weer in een wedstrijd te vertonen.

De eerste minuten was het zoeken naar vastigheden en het elkaar beter leren vinden. Dat is niet gek, want er waren vijf nieuwe spelers die ingepast moesten worden.
Het eerste kwartier was dan ook SEH dat het betere spel had en elkaar eenvoudig kon vinden. SEH had vooral veel snelheid op in de voorhoede en een behendig middenveld.
Uitstekend keeperswerk van Ryan zorgde ervoor dat we niet op een vroege achterstand kwamen.

Na een goede steekpass vanuit het middenveld kon na een kleine twintig minuten Dennis na goed doorzetten alleen door op de keeper en scoorde de 0-1. Lang kon er niet genoten worden van de voorsprong, want binnen enkele minuten was het de aanvoerder van SEH die na een goede individuele actie de 1-1 mocht noteren. Vervolgens ging het spel over en weer, waar na verloop van tijd zichtbaar werd dat EZC een licht overwicht begon te krijgen. Dit werd dan ook na iets meer dan 35 minuten beloond met een doelpunt. Na goed voorbereidend werk van Rupen, legde hij de bal af aan Ladin. Ladin bedacht zich niet, bleef koel en schoot de bal via de onderkant lat in het doel, 1-2.

In de rust werden de goede en sterke punten besproken en werd afgesproken dat we scherper voor de dag moesten komen, makkelijker de bal rond moesten laten gaan en scherper in de duels moesten zijn.
Dit was klaarblijkelijk niet aan dovemans oren gericht, want binnen enkele minuten scoorde Sem de 1-3 na geweldig voorbereidend werk van Nick. In het restant van de tweede helft had EZC de overhand en nam naarmate de tijd verstreek de vermoeidheid bij beide teams toe.
Kansen over en weer, waarbij de verdediging van EZC een sterke indruk achterliet en de keeper liet zien over veel kwaliteit te beschikken.

Een kwartier voor tijd scoorde Alpay vanuit de scrimmage de 1-4. Dit bleek uiteindelijk ook de eindstand te zijn.

De eerste overwinning in de nieuwe samenstelling is een feit. Een goede overwinning die een goede basis vormt voor het nieuwe seizoen.
De nieuwe spelers werden goed opgevangen en lieten zien van toegevoegde waarde te zijn.

Dinsdag 15 juni spelen met EZC JO-19 op het eigen sportpark tegen de leeftijdsgenoten van OWIOS, een volgende test tegen een tegenstander van niveau.

Dames EZC 84 vr 1 slepen een 1-2 overwinning uit het vuur.

Zaterdag 10 Okt stond er voor de dames van EZC 84 een uitwedstrijd in IJsselmuiden tegen IJVV vr 2
op het programma.
IJvv vr 2 had een week eerder verloren met 6-0 en had dus iets goed te maken.
Dit bleek al snel. Op het zware en gladde veld schoten zij uit de startblokken en waren feller en
agressiever in de duels dan de Eper dames.
Dit resulteerde al na 6 minuten in de 1-0. Bij een aanval via rechts werd er niet adequaat
ingegrepen. De bal belande via een voorzet voor het doel waar een speelster van IJVV dank je wel zei
en de bal in het doel tikte.
Hierna hield IJVV het betere van het spel en dat resulteerde in enkele kansen. Echter gescoord werd
er gelukkig niet meer en met een 1-0 achterstand haalden de Eper dames de rust.
In de 2 e helft een heel ander EZC 84 vr 1. Nu werden de mouwen extra opgestroopt en werden er
duels gewonnen zonder overigens tot goed voetbal te komen. Daar werkte het veld overigens ook
niet aan mee. De dames kregen steeds meer grip op de gastdames en dat resulteerde een 10 tal
minuten voor het einde in de 1-1. Een als voorzet bedoelde bal van Rachel werd door een
verdedigster van IJVV van richting veranderd. De keepster van de thuisclub wilde de bal wegschieten
maar schampte de bal welke nu onder in de hoek verdween. Net voor het einde was het Rachel die
de bal met flinke boog over de keepster in het doel deed belanden 1-2. Dit waren eigenlijk de enige
echte wapenfeiten van de Eper dames deze middag.
Toch een mooie driepunter in de tas mee naar Epe.
As zaterdag hebben de dames vrij en de volgende wedstrijd staat 24 Okt op het programma nl in
Wezep tegen WHC vr 1 aanvang 14.30 uur. Hopelijk mogen er dan weer toeschouwers mee of zal alles dicht zitten. We zullen het 13 okt horen.

EZC 84 vr 1 wint moeizaam van Batavia 90 vr 2 3-0.

Afgelopen zaterdag stond er voor EZC 84 vr 1 de 3 e competitie wedstrijd op het programma.
Tegenstander was dit keer een onbekende voor ons nl Batavia 90 vr 2 uit Lelystad. Dit elftal had
alleen nog maar een oefenwedstrijd gespeeld.
Dit was ook wel te zien in het begin van de wedstrijd. De Eper dames zaten er vanaf het begin kort op
en gaven de gasten weinig tijd combineren. Dit leverde in de snelle omschakelingen al vlot de eerste
kansen op echter het vizier bij sommige dames stond nog niet op scherp. Zo kregen Marit Rachel
Joyce M en Britt W enkele mooie kansen echter hun schoten gingen of naast, over of tegen de
keepster op. De keepster van de dames uit Lelystad ontpopte zich aan Batavia kant tot man off the
match met enkele knappe reddingen.
Toch kwamen de gastdames zei het mondjesmaat ook tot een enkele kans echter Daphne van D
stond goed op haar post.

Halverwege de 2 e helft werd dan toch de ban gebroken. Via een mooie aanval kwam de bal aan de
rechterkant bij Esmee terecht. Zij mikte de bal op het hoofd van Rachel en zij knikte de bal achter de
grabbelende handen van de keepster.
De 2-0 werd gescoord door Britt L. Marit zette goed door en onderschepte een te zachte terugspeel
bal, omspeelde de keepster en gaf Britt een niet te missen kans. Zij schoof de bal dan ook rustig
binnen de palen.

De 3-0 werd gescoord door Britt W. Zij reageerde attent op een afstand schot van Britt L welke door
de keepster alleen tegen gehouden kon worden. Britt W reageerde attent en schoot de bal binnen.
Een goed en mooi antwoord van de dames na de nederlaag in Dronten. Het veldspel zag er bij vlagen
goed en verzorgd uit. Enig nadeel was dat er geen toeschouwers bij mochten zijn maar dit terzijde.
Maar hopen dat het maar 3 weken duurt.
As zaterdag spelen de dames een uitwedstrijd in IJsselmuiden tegen IJVV vr 2 aanvang 14.30 uur.

Complete offday EZC 84 vr 1

Zaterdag 26 september stond er voor EZC 84 vr1 een uitwedstrijd in Dronten op papier.

De dames moesten zich om 08.30 uur al melden op het sportpark om om 08.45 uur te vertrekken richting Dronten.

Misschien speelde het vroege uur de dames en begeleiding parten maar over deze wedstrijd was er niet veel positiefs te melden. Het enige kleine lichtpuntje was de 1-3. Deze nam Marit voor haar rekening. Zij was net iets sneller bij een goed genomen vrije schop van Rachel bij de bal dan de keepster van de thuisclub.

De thuisclub was vandaag op alle fronten beter. Uitslag 8-1

Vandaar ook een kort verslag.

Het gezegde is je kunt beter een maal met 8-1 verliezen dan 8 maal met 1-0.

Dus gauw vergeten en op naar volgende week waarbij de dames zich kunnen revancheren.

Zaterdag 3 oktober staat er een thuiswedstrijd o het program nl. EZC 84 vr 1 – Batavia 90 vr 1 aanvang 12.00 uur.

Pagina 1 van 15


 

Wedstrijdverslag

Nieuws


 


 

 

 

© EZC '84. All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! template by L.THEME | Documentation