Scheidsrechter helpt derby om zeep

Na een slecht optreden afgelopen week tegen EFC stond vandaag de derby uit tegen VeVo op het programma.

Wedstrijden tegen VeVo brengen altijd iets extra's. Extra inzet, extra strijd en passie. Trainer Spijker kon beschikken over een nagenoeg fitte en complete selectie. Door het uitlopen van de wedstrijd voorafgaande op het hoofdveld en een fotomoment van de selectie van VeVo begon de wedstrijd iets later dan gepland.

De ploegen waren deze editie flink aan elkaar gewaagd en creëerden over en weer enkele kansen. De verdediging van EZC '84 wist de altijd gevaarlijke spits Bronsink prima van de goal van de Haan te houden en met de rappe voorhoede kon af en toe gevaarlijk worden uit gebroken.
In de 28 minuut werd de bal in het 16-meter gebied van Vevo geslingerd. W. Veldhuis wilde de de bal controleren maar raakte daarbij de uit zijn rug komende verdediger van Vevo. Dhr Zwakenberg, scheidsrechter van dienst, trok daarna tot ieders verbazing een rode kaart voor de speler van EZC '84 voor natrappen.

De overigens zeer sportieve derby was vanaf dat moment geen derby meer. EZC '84 wist overigens met 10 spelers nog prima stand te houden. VeVo wist de personele overbezetting niet om te zetten in een voorsprong. Een diagonaal schot van spits Bronsink landde nog wel hard op de kruising maar ging er niet in.
Bij rust stond de 0-0 nog steeds op het bord.

Na rust werd B. Hanekamp ingebracht om de achterhoede van Vevo flink bezig te houden tijdens de spaarzame uitbraken van EZC '84.
In de 60' minuut wist VeVo eindelijk de ban te breken en schoot het de 1-0 achter de Haan. 6 minuten later lag de bal weer in het net en keek EZC '84 tegen een 2-0 achterstand aan.

Ondanks de achterstand en het ondertal bleef EZC '84 de aanval zoeken. Een overtreding op zo'n 25 meter van de goal van Vevo leverde de verdediger van Vevo zijn 2e gele kaart op en met nog zo'n 20 minuten op de klok was het aantal spelers van beide elftallen weer gelijk. 10 tegen 10.

De vrije trap die volgde werd door Bosman op de lat geschoten. In de 76 minuut werd de aanval van EZC '84 in het penalty gebied onreglementair gestopt en kreeg Hanekamp de gelegenheid om de aansluitingstreffer middels een een penalty binnen te schieten. De penalty werd binnen geschoten en EZC '84 kreeg weer geloof in een goed resultaat.

Na de uitval van de geblesseerde Bosman, werd vd Haar in het veld gebracht. Samen met M. vd Schootbrugge, die vanuit de defensie ook in de spits was geposteerd, leverde dit meteen veel dreiging op. EZC '84 ging vol op de strijd aan met een slotoffensief.
Helaas werden we niet beloond met een verdiend gelijkspel, maar moesten we opnieuw met 0 punten naar het J. B. Sportpark terugkeren. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Noord Veluwe Boys op het programma.

Wedstrijd : VeVo - EZC '84 2-1 (0-0)

Scheidsrechter : dhr Zwakenberg

Opstelling : A. de Haan, I. Kamphuis, S. Ruyer, J. Krijgsman, P. Krijgsman (D. Gerritsen), M. Dekker, B. Bosman (J. vd Haar), M. vd Schootbrugge, S. vd Schootbrugge, W. Veldhuis, F. Vijge.

Doelpunten : B. Hanekamp (2-1)

Kaarten : I Kamphuis (Geel), W. Veldhuis (Rood)

Volgende wedstrijd : Noord Veluwe Boys - EZC '84 om 14:30 in Hattemerbroek

Fotoverslag : https://photos.app.goo.gl/DqXvw5yB32j1xNA5A