EZC '84 houdt knap stand tegen koploper 't Harde

Vandaag stond de wedstrijd tegen de huidige koploper vv 't Harde op het programma.  Voorafgaande aan het spektakelstuk werd er ter nagedachtenis van het overlijden van een  lid van 't Harde 1 minuut stilte gehouden.

Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Endeman ging 't Harde op jacht naar een flinke zege om zo de periodetitel veilig te stellen.  EZC '84 was niet van plan om hier aan mee te werken en weigerde zich naar de slachtbank te laten leiden. Trainer Spijker had gekozen voor een zeer verdedigende opstelling en dat wierp zijn vruchten af. 't Harde probeerde met man en macht door de verdediging heen te voetballen, maar liep iedere keer vast in de prima verdedigende achterhoede.

In de 22" min is het echter EZC '84 dat op voorsprong komt door B. Hanekamp, die voor de verdediging kruipt en de bal prima binnen kopt.

't Harde is even de weg kwijt maar gaat opzoek naar de aansluitingstreffer. In de 30e minuut wordt een schot van 't Harde gekeerd door keeper de Haan. De verticale bal wordt verkeerd ingeschat en belandt uiteindelijk alsnog in de goal. Een cadeautje voor 't Harde. We gaan rusten met een 1-1 stand.

In de 60ste minuut volgt het tweede cadeautje voor 't Harde. Een Penalty en de langverwachte voorsprong voor de gedeelde koploper. 't Harde blijft aanvallen, opzoek naar de ruimere overwinning, want 1-2 is zeker niet genoeg voor de periode.
In de 78e minuut weet 't Harde eindelijk zonder hulp te scoren. Een mooie aanval wordt prima binnen geschoten en brengt de stand op 1-3. EZC '84 houdt de tactiek vast en probeert met een snelle uitbraak de verdediging van 't Harde te verschalken. In de 87e minuut wordt het harde werken beloond. J. Krijgsman ontvangt de bal en schiet, na een mooie solo, de bal achter de keeper van 't Harde. Daarmee werd de eindstand van 2-3 op het scorebord gezet.

Vandaag werd de strijdlust en de inzet beloond met een mooie wedstrijd en 2 doelpunten. We schieten er in de stand natuurlijk niets mee op, maar deze inzet en vechtlust moeten we iedere week op de mat zien te leggen. Dan komen de punten vanzelf.

Wedstrijd : EZC '84 - vv 't Harde 2-3 (1-1)

Scheidsrechter : Dhr Endeman

Opstelling : A. de Haan, D. Gerritsen, J. vd Haar, S. Ruijer, S. vd Schootbrugge, J. Krijgsman, B. Hanekamp, B. Bosman (59" M. vd Schootbrugge), Frank Vijge, I. Kamphuis (75" D. Draaijer), M. Dekker.

Doelpunten : 1-0 B. Hanekamp, 2-3 J. Krijgsman

Kaarten :  I. Kamphuis (geel), S. Ruijer (geel), S. vd Schootbrugge (geel)

Volgende wedstrijd : Zaterdag 24 November vv Elspeet - EZC '84 14:30 uur

Fotoverslag : https://photos.app.goo.gl/sabmCQzCnK2ZyzWQ7