EZC '84 verliest Derby

Afgelopen zaterdag stond de derby tegen SEH op het programma. De wedstrijden tegen SEH, dat het dit seizoen prima doet, zorgen vaak voor een speciale sfeer en vechtlust.
Zo ook vandaag.

Wisten we vorig seizoen 4 punten over te houden aan de onderlinge ontmoetingen, deze editie ging met 1-4 verloren.

EZC '84 moest het doen zonder een aantal geblesseerden en derhalve mocht de jonge D. Draaijer in de basis starten. SEH ging fel van start en wist zich gesterkt door de resultaten van de afgelopen twee competitiewedstrijden.

Na een redelijk gelijk opgaand begin verdween een op het oog simpele bal in de 12 minuut toch in de goal van de Haan en keek EZC '84 tegen een achterstand aan.

De achterstand zorgde er wel voor dat EZC '84 feller ging spelen en streed voor iedere bal en elk duel. SEH wist hier even niet op te antwoorden. EZC '84 nam het initiatief ging op zoek naar de gelijkmaker. Die gelijkmaker werd in de 24 minuut gemaakt door een prima aanval en dito afronding van J. Krijgsman.
Daarna ging de strijd in de eerste helft gelijk op en kregen beide teams diverse kansjes.

In de tweede helft gingen de kansen over en weer. In de 67 minuut schiet SEH van afstand op de goal. De Haan staat prima opgesteld, maar wordt verrast door S. Ruijer die het schoot onbedoeld van richting veranderd en de Haan kansloos laat waardoor SEH zeer gemakkelijk op voorsprong komt.
EZC '84 vecht voor wat het waard is en probeert de aansluitingstreffer te forceren. In de 71 minuut wordt J. Versteeg binnen de lijnen gebracht voor J. vd Haar.
SEH is in deze fase de bovenliggende partij en met een mooi uitgespeelde aanval brengen ze in de 76 minuut de stand op 1-3

Helaas is EZC '84 niet meer bij machte om iets aan de stand te doen en moet het zelf in de 90e minuut de 1-4 incasseren. Enigszins geflatteerde uitslag, maar een verdiende zege voor SEH.

De scheidsrechter van dienst, dhr R. van Gelder, had zijn handen vol om het duel in goede banen te leiden en moest in totaal 6x een kaart trekken maar floot een prima wedstrijd.

Wedstrijd : EZC '84 - SEH  1-4 (1-1)

Scheidsrechter : R. van Gelder

Opstelling :  A. de Haan, I. Kamphuis, S. Ruijer, D. Gerritsen, F. Vijge, J. vd Haar (J. Versteeg), J. Krijgsman, B. Bosman, M. Dekker, D. Draaijer (M. Darcin), M. vd Schootbrugge

Doelpunten : 1-1 J. Krijgsman