EZC '84 verliest van scheidsrechter Ekkel en 't Harde

Op voorhand een lastige pot. Uit tegen de huidige koploper 't Harde. Thuis wisten de groen-witten ook maar met pijn en moeite een 1-2 overwinning in de wacht te slepen dus niets was vanmiddag onmogelijk.
Zoals A. de Gooijer altijd zegt, het blijft voetbal.

Onder erbarmelijke omstandigheden met harde windstoten verscheen EZC '84 aan de aftrap van de wedstrijd die onder leiding stond van dhr Ekkel uit Den Ham.
EZC '84 speelde met Bosman op de 10 en in de voorhoede B. Hanekamp en op de vleugels de gebroeders J. en P. Krijgsman. Met de zeer jonge goalie Y Eenkhoorn in het doel kwam EZC '84 zeer goed uit de startblokken en had het bij vlagen zelfs het betere van het spel.  Met de verre uittrappen en de harde windstoten was EZC '84 een aantal malen gevaarlijk maar wist het, het betere van het spel niet om te zetten in een voorsprong. 't Harde kwam totaal niet in het spel door de sterk spelende elf van EZC '84.

Dit resulteerde zelfs in een 0-0 ruststand waarbij op het veld het verschil op de ranglijst totaal niet zichtbaar was.

't Harde mocht in de eerste helft al een paar keer niet mopperen over de genomen beslissingen van de scheidsrechter, Dhr Ekkel. Maar in de 2e helft maakte de beste man het wel heel erg opzichtig en floot nagenoeg alles tegen EZC '84. Toen een aanvaller van 't Harde vol het duel in ging en bij S. vd Schootbrugge in zijn rug beukte maakte hij het zo bont dat hij de vrije trap toekende aan 't Harde voor een elleboog. Dit tot verbazing van alle aanwezigen.
De daarop volgende vrije trap in de 48 minuut, op de rand 16 werd bij de 2e paal nog net binnen gelopen toen keeper Eenkhoorn de bal net niet onder controle kreeg.

Ondanks de tegenslag pakte EZC '84 de draad weer aardig op maar wist het niet te voorkomen dat 't Harde in de 59 min met veel mazzel de bal via de kluts in de goal wist te werken.

EZC '84 kon niets meer goed doen in de ogen van dhr Ekkel en de ene na de andere beslissing viel in het nadeel uit van de geel-blauwe. 10 minuten voor tijd speelt M. van de Schootbrugge duidelijk de bal in het penaltygebied maar ook hier ziet de scheidsrechter een overtreding en kent zelfs een strafschop toe. Van de Schootbrugge krijgt geel en het daarop volgende commentaar van de net 5 minuten in het veld staande J. van Schoonhoven levert hem zelfs een direct rode kaart op wegens kritiek op de leiding.

De strafschop wordt schitterend gekeerd door Y. Eenkhoorn en daarmee blijft de wedstrijd op een 2-0 stand steken wat tevens de eindstand in deze Ekker One-men show wordt.

't Harde komt dus goed weg. Wel geteld 4 kansen gekregen, mede door toedoen van de scheidsrechter en er slechts 2 benut. EZC '84 kan met opgeheven hoofd terugkijken. Er werd prima gevoetbald, maar als je onderaan staat moet je je er vaak bij neerleggen dat je in de hoek zit waar de klappen vallen.

Er was er vandaag maar één op het veld die zeer slecht was en dat was scheidsrechter Ekkel.
Uiteraard kun je als leidsman een offday hebben, zij staan er ook normaliter naar beste behoren een wedstrijd te leiden, maar dit was een totale aanfluiting voor het voetbal en dat is erg zuur wanneer je als EZC '84 zo'n wedstrijd op de mat legt en een gelijkspel meer dan verdient was.

Wedstrijd : s.v. 't Harde - EZC '84 (0-0) 2-0

Scheidsrechter: Ekkel (den Ham)

Opstelling : Y. Eenkhoorn, I. Kamphuis (J. vd Haar), S. Ruyer, M. vd Schootbrugge, M. Dekker, S. vd Schootbrugge, B. Bosman, R. Kooiman, P. Krijgsman (L. Overbosch), J. Krijgsman, B. Hanekamp (J. van Schoonhoven)

Kaarten : S. Ruyer (Geel), M. vd Schootbrugge (Geel), J, v Schoonhoven (Rood)