EZC '84 pakt eerste overwinning

Vandaag stond de wedstrijd tegen Vierhouten op het programma. Onze directe tegenstander op de ranglijst stond voorafgaande aan deze wedstrijd met 11 punten verschil boven ons.

Na de zeperd van vorige week tegen SEH, was het team er alles aan gelegen om nu eindelijk eens wat puntjes te pakken.

Tijdens de warming-up viel spits B. Hanekamp uit waardoor de 17 jarige Daniel Draaijer zijn opwachting mocht maken in de basis.

EZC '84 ging goed van start en wist met de zeer snelle voorhoede het Vierhouten direct knap lastig te maken. Enkele malen werd de keeper van Vierhouten aardig op de proef gesteld. Het duurde nog tot de 30 minuut toen EZC '84 op een zeer verdiende voorsprong kwam door een snelle inspeelbal van de keeper van Vierhouten op een verdediger die hier totaal niet op rekende. Het was Patrick Krijgsman die er als de kippen bij was en de 1-0 liet aantekenen.

Helaas was het 2 minuten later raak voor Vierhouten. Wat geklungel in de achterhoede en een iets te ver voor de goal staande keeper zorgde ervoor dat de nr 10 van Vierhouten net zijn teen tegen de bal kon zetten en deze over de verder prima keepende Y. Eenkhoorn wipte.

EZC '84 pakte de draad weer snel op en bleef druk zetten en vooruit voetballen opzoek naar de voorsprong. Deze vie in de 40 minuut toen Daniel Draaijer zijn prima spel beloonde met een treffer waardoor EZC '84 met 2-1 aan de thee ging.

Na rust waren de eerste 10 minuten voor Vierhouten, maar slaagde deze er niet in om de goed spelende verdediging en de Keeper van EZC '84 te passeren. In de 62 min werd Jordi van Schoonhoven vervangen door Stefan Appels.

2 minuten later was het 3-1 voor EZC '84 door een prima doelpunt van de voor deze gelegenheid back spelende Mike Dekker. Vanuit een uitgespeelde aanval en een prima voorzet wist hij het net te raken.

In de 72 minuut maakte Ivo Kamphuis zijn eerste overtreding van de wedstrijd, maar die werd direct met geel bestraft.

In de 81 minuut werd Daniel Draaijer gewisseld voor Rafi Darçin. Vierhouten kwam niet meer in het spel voor en de eerste winstpartij was aanstaande. Als kers op de taart scoorde in de 90e minuut Patrick Krijgsman zijn 2e doelpunt van de middag en bracht hij de eindstand van 4-1 op het scorebord.

Een overtuigende en zeer verdiende uitslag. De komende twee weken is er geen voetbal i.v.m. inhaalprogramma en Koningsdag. De volgende wedstrijd is op zaterdag 4 mei, uit tegen EFC '58. Tussendoor speelt het eerste nog een oefenwedstrijd tegen S.v. Wissel. Dit zal zijn op 25 of 26 April.

Wedstrijd : EZC '84 - Vierhouten (2-1) 4-1

Scheidsrechter : M. Bos

Opstelling EZC '84 : Y. Eenkhoorn, I. Kamphuis, J v Schoonhoven (62 S. Appels), M. Dekker, P. Krijgsman, S. vd Schootbrugge, M. vd Schootbrugge, J. Krijgsman, D. Draaijer (81 R. Darcin)

Doelpunten : P. Krijgsman (1-0) (4-1), M. Dekker (3-1) D. Draaijer (2-1)

Kaarten : I. Kamphuis (geel)

Volgende wedstrijd :  Zaterdag 4 mei 14.30 uur EFC '58 - EZC '84.

Fotoverslag : https://photos.app.goo.gl/6T7g87P3dLcN6oST9