EZC '84 wint overtuigend van s.v. Wissel

Donderdag 25 april stond een oefenwedstrijd tegen s.v. Wissel op het programma.
Na de heerlijke overwinning op Vierhouten in de competitie was het team van spijker er alles aangelegen om het goede spel voort te zetten in deze oefenwedstrijd.

B. Hanekamp was weer fit genoeg om te starten aan het duel waardoor de jonge D. Draaijer, na zijn prima wedstrijd tegen vierhouten, weer genoegen moest nemen met een plek op de bank.

Wissel onder leiding van trainer W. Hulshof, dat een aantal basisspelers miste in dit duel, was vanaf minuut 1 niet echt scherp en dit zorgde ervoor dat EZC '84 er lustig op los kon voetballen. Het frivole spel van EZC '84 resulteerde in de 9e minuut in de 1-0. Een prima voorzet werd geheel vrij ingekopt door B. Hanekamp.

EZC '84 was duidelijk de bovenliggende partij en Wissel had geen antwoord op aanvallende spel van EZC '84. In de 16 minuut was het weer raak voor EZC '84. Dit maal was het M. vd Schootbrugge die het net wist te vinden.

Tijdens een van de spaarzame aanvallen van Wissel, kwam de bal in de 30e minuut voor de goal van EZC '84 waar deze onfortuinlijk in eigen goal werd binnen gekopt door S. Ruijer.
EZC '84 creëerde nog een aantal kansen maar wist deze echter niet te benutten waardoor er met 2-1 werd gerust.

Na rust, bracht trainer Spijker R. Huisman en D. Draaijer in het veld. De jongelingen wisten zich prima staande te houden en brachten regelmatig gevaar in de aanvallen van EZC '84. In de 55 minuut werd de bal op de stip gelegd door de scheidsrechter na een lichte overtreding. Het was M. vd Schootbrugge die de penalty benutte en de stand op 3-1 bracht.

In de 64 minuut was het S. vd Schootbrugge die van dichtbij genadeloos binnenschoot en de stand zeer verdient op 4-1 bracht. Tien minuten later was het weer raak. Na een mooie actie, waarbij B. Hanekamp op de achterlijn zijn directe tegenstander omspeelde en de bal strak voorgaf aan de inlopende R. Huisman, schoot deze zijn eerste doelpunt in het eerste van EZC '84 binnen. Een mooie beloning voor zijn goede spel.

Wissel leek de handdoek in de ring te gooien maar kwam door geklungel in de achterhoede, in de 75 minuut verrassend op 5-2. De goal veranderde niets aan het spelbeeld want EZC '84 bleef lustig aanvallen tot irritatie van enkele spelers van Wissel. Dit leidde in de 80 minuut tot wederom een strafschop.
Ook D. Draaijer kon zijn doelpunt meepakken want hij schoot de bal strak binnen en bracht daarmee de stand op 6-2.
Wederom was EZC '84 niet scherp en moest het 2 minuten later de 3e tegengoal incasseren.

Toen de gemoederen aan de kant van Wissel redelijk verhit raakte en D. Draaijer in de 85 minuut weer in het strafschopgebied tegen de grond werd getrapt, vond de scheidsrechter van dienst het genoeg en blies hij voor het eindsignaal.

EZC '84 speelde een prima pot, met enkele zeer zwakke momenten waaruit de tegen doelpunten werden gescoord. Al met al een prima oefenpot.
EZC '84 kan zich gaan opmaken voor het vervolg van de competitie op 4 mei, wanneer het uitspeelt tegen EFC '58.

Zaterdag 25 Mei
WZC - EZC '84