EZC '84 VR1 verslaat vv Oene met 3-2

Zaterdag heeft het vrouwen 1 elftal van EZC ’84 met 3-2 gewonnen in de derby tegen VV Oene.

Vorige week kon EZC ’84  de goede reeks van de afgelopen periode geen gevolg geven.  Er werd helaas verloren.
Deze week mocht het dames team aantreden tegen Oene.

EZC ’84 begon goed aan de wedstrijd en kwam er een aantal keer gevaarlijk uit. De eerste echte kans was voor VV Oene. Rond de 16-meter werd er een overtreding begaan op de spits van Oene. De vrije trap die hierop volgde werd goed op de goal geschoten. Het was echter de keeper Melanie Hanekamp die de bal fantastisch uit de goal dook. In de 15e minuut was de bal in de achterhoede, de bal ging naar de linker kant richting Daphne de Weerd Zij speelde de bal richting Rachel Kramer en die had een goede pass op aanvoerder Esmee van Essen, die een geweldige schot loste op goal. Deze was onhoudbaar voor de keeper, 1-0. EZC ’84 bleef bij vlagen goed spelen, dit resulteerde in een aantal goede kansen. EZC ’84 kwam op een verdiende 2-0, dit keer scoorde Marit Bosgoed. EZC ’84 bleef de betere de 1e helft maar vergat de voorsprong uit de breiden. In de 42e minuut was er wat geklungel in de verdediging van EZC ’84, de spits van Oene reageerde scherp en scoorde de 2-1. Met deze stand gingen we rusten. De tweede helft was een stuk minder. Oene werd ook gevaarlijker. In vergelijking tot de eerste helft toen EZC ’84 in de eerste helft veel kansen wist te creëren was het een tweede helft met minder kansen. Oene kwam terug op 2-2. EZC ’84 kwam nog wel een aantal keer gevaarlijk voor de goal maar het ontbrak net aan de scherpte om een goal te maken. In de 82e minuut werd er een diepe bal gespeeld. Oene kreeg de bal niet achterin onder controle, aanvaller Lea Wibier ging goed door en kwam 1 op 1 met de keeper, met een geplaatst schot zorgde zij hiermee voor de 3-2 in het voordeel van EZC ’84. Na de 3-2 maakte EZC ’84 geen fouten en wist het de 3 punten binnen te slepen.

Zaterdag speelt de ploeg tegen Dalfsen en 25 mei zal de laatste wedstrijd van het seizoen zijn thuis tegen VR1 van WVF.

E.Z.C. ’84 – Oene 3-2

Doelpunten: 1-0 Esmee van Essen, 2-0 Marrit Bosgoed, 3-2 Lea Wibier