EZC '84 verliest van titelkandidaat Zeewolde met 1-5

Vandaag stond de wedstrijd tegen koploper Zeewolde op het programma. De uitwedstrijd in en tegen Zeewolde was nipt verloren dus er was wat goed te maken.

Met een gehavend elftal wist EZC '84 het Zeewolde moeilijk te maken en stond redelijk te verdedigen. Daar bleef het dan ook bij. EZC '84 kwam namelijk totaal niet onder het aanvallende spel van Zeewolde uit en wist tot de 28 minuut de deur naar de goal van Y. Eenkhoorn op slot te houden.

De 0-1 volgende uit een prima aanval en werd keurig afgerond door de spits van Zeewolde.

Direct na de rust kwam Zeewolde op een verdiende 0-2 voorsprong en kwam EZC '84 niet voor in het spel, behalve dat het met lange halen onder de druk van Zeewolde probeerde uit te komen.

Toen Zeewolde in de 52"en de 54" minuut de 0-3 en de 0-4 binnen schoot was het gedaan met de weerstand en leek een grote nederlaag aanstaande. EZC '84 herpakte zich redelijk en wilde onder geen beding de wens van het meegereisde publiek inwilligen die om een 10, 10, 10 riep.

Eindelijk wist EZC '84 een paar kleine kansjes te creëren.

In de 60 minuut werd Ivo Kamphuis voor de laatste keer gewisseld in EZC '84 1 en verliet hij onder luid applaus het veld en ontving hij uit handen van de staf een bos bloemen voor zijn inzet de afgelopen jaren. Voor hem in de plaats kwam J. Versteeg.

In de 75 minuut wist Zeewolde nogmaals te scoren waardoor de stand op 0-5 kwam.
Even later maakte D. van Schoonhoven zijn rentree voor de selectie. Na flink blessureleed en een aantal wedstrijden in de JO19 kwam hij voor B. Hanekamp in het veld.

In de slotfase van de wedstrijd kon EZC '84 eindelijk iets terug doen. Het was J Krijgsman die na een mooie solo de achterhoede en de keeper van Zeewolde omspeelde en de 1-5 wist binnen te schieten.
Vlak voor het einde werd R. Darcin ook nog in het veld gebracht. Ook Darcin, stopt na dit seizoen bij de selectie en 1 minuut voor tijd werd ook hij onder applaus weer van het veld gehaald en ontving een bos bloemen van de staf.

Na afloop van de wedstrijd werd ook afscheid genomen van Halit Kaygin (verzorger) en Arjan van Schoonhoven (Elftalbegeleider). Beide werden kort toegesproken en ontvingen een bos bloemen van de staf.

Zeewolde deed prima zaken voor het kampioenschap, maar zal volgende week nog vol aan de bak moeten omdat 't Harde ook wist te winnen.

EZC '84 mag volgende week de lastige en laatste wedstrijd van het seizoen spelen. Ze sluiten af bij WZC. De wedstrijd bij EZC '84 eindigde in een 2-2, na een voorsprong van 2-0. Hopelijk kunnen we tijdens de laatste wedstrijd nog voor een stuntje zorgen.

Wedstrijd: EZC '84 - Zeewolde (1-5)

Scheidsrechter: M. van der Lei

Opstelling : Y Eenkhoorn, I. Kamphuis (J. Versteeg), S. Ruyer, M vd Schootbrugge, M. Dekker, S. vd Schootbrugge, J v Schoonhoven, B. Hanekamp (D. van Schoonhoven), P. Krijgsman, J. Krijgsman (R. Darcin), S. Appels

Doelpunten : 1-5 J. Krijgsman