EZC '84 VR1 wint buren ruzie van Oene VR2 1-2

Zaterdag 16 nov stond er voor de dames van EZC een heuse gemeente derby op het programma nl Oene vr 2- EZC 84 vr 1.
Met aardig wat toeschouwers uit Epe die de dames een hart onder de riem staken begonnen we om iets over half 1 aan de wedstrijd. Dat dit bijzondere wedstrijden zijn bleek al snel. EZC vr 1 de nr 1 vande competitie tegen Oene de nr laatst.

Oene probeerde uit alle macht met soms intimiderend voetbal de Eper dames uit hun spel te halen.
Echter de eerste echte kansen waren voor de dames van EZC 84.
Eerst was het Rachel die et een mooie steekbal Esmee (Welke na enkele weken afwezigheid na
een nare blessure weer kon aansluiten) wegstuurde en alleen schuin voor de keepster uitkomende
schoot ze de bal in de verre hoek 0-1. Niet veel later kregen de Eper dames een vrije schop halverwege de helft van Oene. Nu was het Joyce M die Esmee binnendoor wegstuurde en alleen voor de keepster schoot Esmee de bal hard en hoog in het doel 0-2.
Hierna ontspon zich een wedstrijd welke veelal op het middenveld werd uit gevochten. Esmee kreeg nog 2 mooie kansen maar helaas werden deze gemist. Er werden door beide teams weinig tot geen kansen meer gecreëerd. Toch kwam Oene op 1-2. Via een aanval aan de rechterkant werd er een aantal maal niet goed ingegrepen. De bal belande ter hoogte van de 11 meter en met een rollertje belandde de bal in het doel. Doelvrouwe Daphne van Dregt kon er net niet bij.
Dit was tevens de ruststand.

Na de rust veranderde het spelbeeld niet veel. Over het algemeen werden de duels op het middenveld uitgevochten. Daardoor waren de kansen voor beide teams op 1 hand te tellen. Oene kreeg een mogelijk maar de in de rust ingevallen doelvrouwe Melanie kon de bal onderscheppen. (Daphne geblesseerd geraakt aan de enkel en gaf aan niet verder te kunnen.)
Een kwartier voor tijd was het Esmee die in een duel de bal veroverde en scoorde maar de warrig leidende scheidsrechter van dienst floot voor een overtreding. Dus ging dit feestje helaas niet door.
Al met al wel een verdiende overwinning in een meer spannende dan goede wedstrijd. De dames hebben tot einde van de wedstrijd goed geknokt en zo de overwinning binnen gesleept.

Opstelling doel Daphne vD(Melanie) achter vlnr Esme Joyce M Joyce S Rivka(Sanne) midden vlnr Daphne d W Rachel Elisa(Nina) voor Britt Melanie(Nadine) en Esmee
Wissels Monique Nadine Nina en Sanne.

As zaterdag spelen de dames wederom een uitwedstrijd. Nu in Vaassen waar om 12.30 uur wordt afgetrapt tegen VIOS V vr 2

Vrijwilliger van de maand