EZC '84 VR1 ongeslagen Herbstmeister na 2-3 overwinning 't Harde

Zaterdag 7 dec stond er voor de dames van EZC 84 een uitwedstrijd in en tegen t Harde vr 1 op het programma.
De nr 3 t Harde vr 1 tegen de koploper EZC 84 vr 1. Op papier een heuse toppen en dat dat werd het ook.
Al na 1, 15 minuut stond het al 0-1. Bij de eerste de beste aanval was het al raak voor de dames van EZC 84. Bij een schijnbaar ongevaarlijke aanval liet de keepster van de thuisclub de bal uit haar handen vallen en Nadine was er als de kippen bij om de bal het laatste zetje over de doellijn te geven. 0-1

De dames van EZC bleven volop de aanval zoeken en de gastdames kwamen er de eerste 20 minuten nauwelijks aan te pas. Aanval op aanval golfde op het doel van de thuisclub af. En uit een van de verkregen hoekschoppen was het Joyce M die eerst hard op de paal kopte en de al in de rebound binnen knalde. 0-2 Uit de volgende hoekschop hadden de dames eigenlijk een strafschop verdiend. Een van de speelsters van EZC werd op het moment dat ze naar de bal wilde vast gehouden aan haar arm maar de scheids nam het voorval niet waar. Na een half uur ebde het overwicht van de Eper dames iets weg en kon t Harde ook enkele malen aan aanvallen denken. En uit 2 van de aanvallen werd er door de Eper niet adequaat ingegrepen en kon het t Harde 2x scoren zodat we met
een 2-2- tussenstand gingen rusten.

Na de rust werd het een echte vecht wedstrijd, waarbij de dames van EZC 84 vooral bleven  voetballen en niet teveel reageerden op het zo nu en dan op de enkels tikkende gastdames. Vooral Marit moest het een paar keer flink ontgelden en moest er dan ook 5 minuten voor tijd vanaf met pijnlijke enkels. De dames bleven met goed combinatie voetbal en mooie steekballen het doel van het t Harde opzoeken. Maar 1 tegen 1 situaties van Esmee Britt en Marit op hun keepster leverden helaas een doelpunten op. t Harde bleef vooral op de counter loeren maar echt gevaarlijk op een paar afstandsschoten na werden ze niet. De dik verdiende 2-3 viel 3 minuten voor tijd. Een hoekschop aan de rechterkant werd door Rachel voor het  doel geslingerd en Esmee hoog boven een ieder uitkomend kopte de bal met een mooie boog over de keepster in de lange hoek in het doel.
Al met al een dik verdiende overwinning op een ploeg die niet schroomde om zo nu en dan de botte bijl te hanteren. Ook Daphne de W moest met een tik in haar ribbenkast de wedstrijd voortijdig verlaten.

Opstelling Melanie A Esme Joyce M Joyce S Rivka M Nina(Elisa) Nadine(Daphne) Esmee V Marit Rachel Britt(Bianca)

Hierbij wil ik een ieder die de wedstrijden van de dames hebben bezocht bedanken voor hun steun.
Na 10 wedstrijden staan de dames van EZC er goed voor 10 gespeeld 9x gewonnen 1x gelijk en een doelsaldo van 52 voor en 16 tegen.
Als trainer ben ik zeer trots op dit elftal qua stand en spel. Ik kan al wel zien dat de dames qua ontwikkeling mooie stappen vooruit maken en dat doet mij deugd.
Nu de winterstop in als Herbstmeister en de eerst volgende competitiewedstrijd staat gepland op
zaterdag 25 januari.

Ik wens u allen fijne kerstdagen en voorspoedig en bovenal gezond 2020.

Herman v Diepen (Trainer VR1)

OEFENWEDSTRIJD

vv VeVo - EZC '84