JO19 start voorbereidingen seizoen 21/22 met zege op SEH

EZC JO-19 heeft de hele lockdown doorgetraind, maar helaas door de maatregelen geen competitie of regiocup kunnen spelen.
De technische staf en technische jeugdcommissie heeft er alles aan gedaan om een aantal oefenwedstrijden te regelen en dat is gelukt.
Daarnaast zijn er enkele nieuwe spelers toegevoegd aan de selectie van JO-19 voor het seizoen 2021/2022.

Gisterenavond was het dan eindelijk zover.
Nadat er al met een schuin oog begonnen was aan de voorbereiding van 2021/2022, mocht er afgetrapt worden tegen de leeftijdsgenoten van SEH.
De JO-19 trad aan met de nieuwe selectie en stonden te trappelen om hun kunsten weer in een wedstrijd te vertonen.

De eerste minuten was het zoeken naar vastigheden en het elkaar beter leren vinden. Dat is niet gek, want er waren vijf nieuwe spelers die ingepast moesten worden.
Het eerste kwartier was dan ook SEH dat het betere spel had en elkaar eenvoudig kon vinden. SEH had vooral veel snelheid op in de voorhoede en een behendig middenveld.
Uitstekend keeperswerk van Ryan zorgde ervoor dat we niet op een vroege achterstand kwamen.

Na een goede steekpass vanuit het middenveld kon na een kleine twintig minuten Dennis na goed doorzetten alleen door op de keeper en scoorde de 0-1. Lang kon er niet genoten worden van de voorsprong, want binnen enkele minuten was het de aanvoerder van SEH die na een goede individuele actie de 1-1 mocht noteren. Vervolgens ging het spel over en weer, waar na verloop van tijd zichtbaar werd dat EZC een licht overwicht begon te krijgen. Dit werd dan ook na iets meer dan 35 minuten beloond met een doelpunt. Na goed voorbereidend werk van Rupen, legde hij de bal af aan Ladin. Ladin bedacht zich niet, bleef koel en schoot de bal via de onderkant lat in het doel, 1-2.

In de rust werden de goede en sterke punten besproken en werd afgesproken dat we scherper voor de dag moesten komen, makkelijker de bal rond moesten laten gaan en scherper in de duels moesten zijn.
Dit was klaarblijkelijk niet aan dovemans oren gericht, want binnen enkele minuten scoorde Sem de 1-3 na geweldig voorbereidend werk van Nick. In het restant van de tweede helft had EZC de overhand en nam naarmate de tijd verstreek de vermoeidheid bij beide teams toe.
Kansen over en weer, waarbij de verdediging van EZC een sterke indruk achterliet en de keeper liet zien over veel kwaliteit te beschikken.

Een kwartier voor tijd scoorde Alpay vanuit de scrimmage de 1-4. Dit bleek uiteindelijk ook de eindstand te zijn.

De eerste overwinning in de nieuwe samenstelling is een feit. Een goede overwinning die een goede basis vormt voor het nieuwe seizoen.
De nieuwe spelers werden goed opgevangen en lieten zien van toegevoegde waarde te zijn.

Dinsdag 15 juni spelen met EZC JO-19 op het eigen sportpark tegen de leeftijdsgenoten van OWIOS, een volgende test tegen een tegenstander van niveau.