Matig spelend JO15-1 wint eerste wedstrijd Regiocup

Afdrukken

Nadat vorige week de wedstrijd tegen Emst in de regiocup niet door kon gaan, mocht de JO15 vandaag aantreden tegen Hatto Heim in Hattem.

Het eerste kwartier van de wedstrijd begon van beide kanten zeer aftastend en mat. JO15 liet bij vlagen zien dat ze prima kunnen voetballen, maar verzuimde dit om te zetten in een voorsprong. Het was uiteindelijk in de 14" minuut toen de bal op een hand van de tegenstander belande en de scheidsrechter een penalty toekende voor EZC '84. Deze werd prima ingeschoten door Lars Veldwijk. Daarna had EZC '84 slechts 6 minuten nodig om de tweede treffer op het score bord te zetten. Dit maal was het Sem Weenk die de bal achter de keeper schoot.

De enorme warmte en de fysieke gesteldheid van de spelers van EZC '84 zorgde er voor dat EZC niet het krachtverschil kon omzetten in doelpunten. Ook het 5-3-2 systeem kwam niet geheel uit de verf en werd er te snel gekozen voor de lange bal, waardoor er veel meters moesten worden gemaakt op het toch al hete kunstgras van Hatto Heim.

Na rust was het betere van het spel totaal verdwenen en liet EZC '84 het spel aan Hatto Heim. Deze maakte er gretig gebruik van, maar met wat kunst en vlieg werk achterin en een geweldige redding van Keeper Sven Koesveld hielden de mannen de nul.

Het was uiteindelijk in de 63 minuut opnieuw Sem Weenk die de eindstand op 0-3 bepaalde. Ondanks het zeer matige spel gingen de punten wel  mee naar Epe.
A.s. dinsdag spelen de mannen een oefenwedstrijd in Oldenbroek tegen Owios JO15-1.